top of page

Film Bura duše do sada je prikazan javno u nekoliko gradova Lijepe naše. Zanimljivo, samo su premijerno prikazivanje u zagrebačkom Kinu Europa, te u Osijeku i Ivancu, bila u našoj organizaciji.

Sva ostala prikazivanja bila su u organizaciji gradova i županija, turističkih zajednica, braniteljskih udruga i Ministarstva hrvatskih branitelja.

Sve je počelo upravo svečanom premijerom 22. travnja 2019. (na uskrsni ponedjeljak) u Velikoj dvorani zagrebačkog Kina Europa. 

Kino Europa 1+.jpg
Kino Europa 2+.jpg

Istog tog uskrsnog ponedjeljka Bura duše prikazuje se u večernjem terminu na osam regionalnih televizija u Hrvatskoj. Već sutradan smo dobili informaciju da je čak 70 000 ljudi gledalo naš film preko zagrebačke Z1 TV. Ostale televizije tu nisu uzete u obzir.

Ubrzo, već 30. travnja uslijedilo je prvo javno prikazivanje, i to u Novskoj na Prvoj reviji dokumentarnog filma o Domovinskom ratu, povodom obilježavanja 24. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Bljesak 2019. Naš film imao je čast otvoriti službeni dio Revije.

P_20190430_154728+.jpg
Image00007++.jpg
BLJESAK_pozivnica_A4++.jpg
Novska 1.jpg

Nakon toga uslijedila su prikazivanja u Osijeku, Ivancu, Daruvaru (povodom obilježavanja Dana državnosti), Sisku (povodom Dana branitelja Grada Siska), Kninu i Slunju (povodom obilježavanja Vojno-redarstvene operacije Oluja), Čakovcu (povodom obilježavanja 28. obljetnice oslobođenja Međimurja 1991. i Dana međimurskih branitelja), te još nekoliko puta u Zagrebu.

Flyer za sinagogu 3 jpg+.jpg
Sinagoga+.jpg
Bura duse u Ivancu+.jpg
Bura duse u Daruvaru+.jpg
Bura duse u sisku 2+.jpg
Ivanec+.jpg
Daruvar+.jpg
Sisak+.jpg
Oluja+.jpg
Cakovec+.jpg
Bura duse u Medimurju+.jpg
21_1+.jpg
Bura_Narod+.jpg

Nažalost, pandemija Covida-19 (korona virusa) spriječila je daljnja prikazivanja koja su bila planirana za Zadar, Šibenik, Split i Dubrovnik.

 

U međuvremenu, još su neke televizije prikazale Buru duše, i to više puta. Također, film je dospio u Južnu Koreju i u Bugarsku, a preveden je još na engleski, češki i talijanski jezik.

Bura duse u Koreji 2+.jpg
Bura duse u Koreji 1+.jpg
Bura duse - korejski titl+.jpg
Bura duse u Bugarskoj+.jpg
Bura duse - ceski+.jpg

Na podstranici FOTOGRAFIJE možete pogledati fotografije s nekih prikazivanja.

U nastavku možete pogledati prilog u Vijestima Slavonske televizije o osječkom prikazivanju Bure duše 11. svibnja 2019.

bottom of page